Muzikale leiding

Simon Kleinjan

DSC_0031-1Simon Kleinjan werd geboren in Wageningen op 22 juni 1951. Hij begon zijn muzikale loopbaan bij de plaatselijke Harmonie waar hij werd opgeleid tot concert-slagwerker en door Dhr. E. Jacobs werd voorbereid op een conservatoriumstudie.
Na diverse muzikale omzwervingen kon hij in 1981 vanuit de Infanterie bij Defensie, waar hij vanaf 1971 werkzaam was, de overstap maken naar de Militaire Muziek.

Door de Centraal Instructeur, de Adjudant Krijn Smits, werd hij intern opgeleid tot Tamboer maître/ Trompetterinstructeur en in die functie geplaatst bij het Tamboerkorps van het Garde Grenadiers te Arnhem.

In 1984 werd hij in dezelfde functie te werk gesteld bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Een van de hoogtepunten in die periode was de deelname aan het Wembley’s Peasant in London; de grootste muziekshow ter Wereld met 65.000 toeschouwers.

In 1987 keerde hij terug in Arnhem, waar hij een samenwerking aanging met het Tamboerkorps Garde Fuseliers, destijds onder leiding van Harry van Bruggen. Al snel werden beide Tamboerkorpsen clandestien omgesmeed tot een stevige Drumfanfare, met vele succesvolle optredens en een cd-opname tot gevolg. Na het opheffen van de dienstplicht volgde een detachering bij het Jachthoornkorps Garde Jagers, waar nog een jaar werd gewerkt met dienstplichtige muzikanten.

In 1992 werd hij aangesteld als Tamboer maître/ dirigent en zakelijk leider bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, spelend in Brassband bezetting.

Er volgde een studie Directie HaFa Bra aan de Hogeschool  voor de Muziek te Thorn, met Dhr. Henk van Loo Sr. als docent. Deze studie werd met succes afgerond aan het Maastrichts Conservatorium.

Met het Trompetterkorps volgden vele muzikale hoogtepunten, met optredens in Europa, Scandinavië, Rusland en Australië. Op 1 oktober 2006 werd hem in de rang van Kapitein eervol leeftijdsontslag verleend.


 Rudy B­öhmer

De in Velp geboren (1954) Rudy Böhmer heeft zijn brede muzikale ervaringen voornamelijk opgedaan tijdens een 32-jarige loopbaan bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Het Tamboerkorps van deze Kapel heeft hij in de jaren 80 van de vorige eeuw omgevormd tot Drumfanfare. Destijds uniek binnen de Krijgsmacht. Voor deze Drumfanfare heeft hij een aantal composities en vele arrangementen geproduceerd.

Ook heeft hij gecomponeerd en gearrangeerd voor de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, waarvoor Rudy de laatste jaren van zijn carrière fungeerde als Kapelmeester. In deze hoedanigheid was hij o.a. muzikaal verantwoordelijk voor een aantal Nationale Taptoes en bijzettingen van het Koninklijk Huis te Delft. Momenteel is Rudy dirigent van twee Drumfanfares en een Accordeonorkest. Daarnaast arrangeert hij in opdracht voor allerlei ensembles in diverse genres. Bovendien fungeert hij als gastdirigent en is hij jurylid in binnen- en buitenland.

 

Top